Oliver Ivanović pušten da se brani sa slobode

Lideru SDP-a Oliveru Ivanoviću ukinut je kućni pritvor i određena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Ohrabrujući korak, moram ovo da isteram do kraja, kaže Ivanović za RTS.

Odluku o ukidanju pritvora Ivanoviću doneo je sud u Kosovskoj Mitrovici, kojim je predsedavala sudija iz Euleksa.

Ivanović je, u gostovanju u Dnevniku RTS-a, rekao da je to ohrabrujući korak koji ga je ubedio da sve mora da se završi kako je od početka očekivao.

"Besmisleno je to što su me držali, besmislen je čitav postupak, ali ja to moram da isteram do kraja", rekao je Ivanović.

Ističe da će sud ubuduće morati da uzme u obzir smernice Apelacionog veća, i dodaje da će dokazi da on nema nikakve veze sa onim za šta ga optužuju biti pojačani.

"Biće pozvani još neki ljudi koji su radili sa mnom", rekao je Ivanović i objasnio da je reč o ljudima koji su bili na važnim funkcijama u institucijama na Kosovu i Metohiji.

Dodao je da će, posle ove odluke, sva ročišta biti odložena.

Ivanović je prethodno za Betu rekao da je ovo samo prvi korak do konačnog rešenja, jer misli da je to "sasvim logičan potez suda".

Dodao je da je dosada ispunjavao sve zahteve suda.

"Ja imam cilj, a to je da skinem ljagu sa svog imena i da jednostavno ovu stvar jednom zauvek razrešim. Apsolutno nemam nikakve veze sa onim što mi se stavlja na teret, ali to moram da dokažem", rekao je lider Građanske inicijative SDP.

Oliver Ivanović je 21. januara prošle godine osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen 14. aprila 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Uhapšen je 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom postupku saslušano je više od 80 svedoka tužilaštva i odbrane.

Prema rečima jednog od advokata Ljubomira Pantovića, Ivanoviću je zabranjeno da prilazi svedocima iz tog postupka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво