Majka i sin stradali od strujnog udara kod Aleksinca

Kada je u selu Glogovica kod Aleksinca jak vetar sa bandere otkinuo žicu pod naponom, stradali su majka i sin koji su se nalazili u blizini.

Kako je RTS-u potvrđeno u Policijskoj upravi Niš, sinoć su oko 18.30 u selu Glogovica kod Aleksinca od strujnog udara nastradali majka M. M. (1971) i njen maloletni sin D. M. (2001).

Nesreća se, kako su RTS-u potvrdili meštani sela, dogodila kada je od jakog vetra sa obližnje bandere na kuću stradalih pala žica pod naponom. Šesnaestogodišnji mladić ju je uhvatio golim rukama i poginuo od strujnog udara.

Majka je, pokušavajući da spase dete, takođe stradala.

Uviđaj je izvršilo Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

Nezvanično saznajemo da je porodica bila lošijeg materijalnog stanja, da joj je nedavno isključena struja i da su se, zbog hladnog vremena, pre nekoliko dana sami priključili na elektro-mrežu.

broj komentara 9 pošalji komentar
(petak, 21. apr 2017, 13:23)
Milica [neregistrovani]

!

Nesrecni ljudi... Zbog par hiljada dinara duga, obicnom svetu iskljucuju struju, teraju na sud. A ministarstva i javna preduzeca imaju visemilionske dugove pa njima nikada ne iskljuce struju, vodu, internet, stagod. Potpuno je jasno da su ovi nesrecnici morali sami da se prikljuce na mrezu. Kako je drugacije mogla ova zena za decu da skuva, opere, zagreje kucu? Kako ovaj decko mogao da uci bez struje?! A sto nije drzava obezbedila ovoj zeni posao? Jadni ljudi, dva mlada zivota su ugasena jer nisu imali novca za prokleti racun. A ostatak porodice je pretrpeo neopisiv gubitak i bol...

(petak, 21. apr 2017, 10:34)
anonymous [neregistrovani]

struja

u UK voda,struja i gas nesmeju biti iskluceni jer nije humano,imaju brojila na kljuc ili karticu,kupis koliko hoces i nema nikakvog racuna,znaci samo donet zakon i primorat eps da ugradjuje ta brojila.saucesce porodici.

(petak, 21. apr 2017, 08:41)
gvozden [neregistrovani]

sirotinjo i bogu si teška

Sirotinja uvek strada...političari nam drže predavanja bore se za fotelje a narod veseli se smrzava i umire od gladi....sve naopako...

(petak, 21. apr 2017, 08:34)
Gregor Ljubljana [neregistrovani]

Saucesce

Iskreno saucesce porodici stradalih.

(petak, 21. apr 2017, 08:08)
anonymous [neregistrovani]

Olako se prelazi preko ovoga

Ima tu materijala za malo više priče od jedne rečenice. Ne smeju ljudi tako lako da ginu. Kada je neplaćen račun povod za ovakav nemio događaj neko mora da stavi prst na čelo. Inače nećemo kao narod nikuda.

(petak, 21. apr 2017, 05:04)
J.R. [neregistrovani]

Tuga i zalost,

Iskljucili jadnicima struju, najverovatnije zbog nekoliko hiljade dinara neplacenog racuna, sto siromasi nisu bili u mogucnosti da plate?? Koliko vredi ljudski zivot u Srbiji, majko mila???

(petak, 21. apr 2017, 04:46)
anonymous [neregistrovani]

Velika nesreca.

Nekada divno bogato i veselo selo Glogovica, a sada nesretno i skoro napusteno selo. Mnogo sirotinje i mnogo njih se doselilo sa Kosmeta.

(petak, 21. apr 2017, 01:51)
anonymous [neregistrovani]

Pravda

Neka im Gospod Bog da spokoj dusama.A gospoda is eps-a mogu mirno da spavaju jer verovatno iskljucuju struju I Na dedinju I sitotinji Po selima bez obzira ko je ko.

(četvrtak, 20. apr 2017, 23:11)
anonymous [neregistrovani]

Tuga

Pokoj im dušama.