Na Kosovu povređen ključni svedok crnogorskog tužilaštva

Jedan od ključnih svedoka u procesu crnogorskog Specijalnog tužilaštva zbog pripremanja terorističkog napada tokom izbornog dana Mirko Velimirović imao je težak saobraćajni udes na Kosovu.

Velimirović je teže povređen i nalazi se na Ortoperdskoj klinici bolnice u Kosovskoj Mitrovici, prenela je podgorička Antena M.

Bivši policajac iz Zubinog Potoka je jedan od ključnih svedoka crnogorskog tužilaštva, po čijim navodima je policiji otkrio plan grupe koja je na dan izbora u oktobru planirala nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede opozicije i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Velimirović se nagodio s tužilaštvom i u decembru je posle priznanja krivice da je član kriminalne organizacije koja je pripremala napad, osuđen na šest meseci zatvora.

Naknadno je, međutim, izjavom datom sredinom januara i overenom u sudu u Novom Pazaru saopštio da je njegovo priznanje da je bio član kriminalne organizacije "sastavilo Specijalno tužilaštvo Crne Gore koje on nije čitao, već samo potpisao".

Antena M navodi da Velimirović živi s porodicom u Zubinom Potoku i da je ranije upozorio čelnike Tužilaštva da mu se u tom mestu preti smrću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво