Šarićevi zahtevi za izuzeća odbijeni i odbačeni

Zahtevi branioca Darka Šarića za izuzeće predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu i postupajućeg sudije u procesu koji se protiv njega vodi zbog posedovanja lažnih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović su odbijeni, rečeno je "Tanjugu" u tom sudu.

Zahtevi Šarićeve odbrane za izuzeće Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i postupajućeg zamenika tužioca su odbačeni, precizirao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković.

Ove zahteve Šarićev branilac je stavio 19. marta na suđenje, koje je zbog toga bilo odloženo na neodređeno vreme.

Nakon odluke o zahtevima, sud je zakazao nastavak suđenja za 19. april.

Suđenje Šariću u ovom postupku odvija se u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde on inače boravi jer je u pritvoru od marta 2014. godine.

Šarić je na početku suđenja u februaru negirao da je ikada posedovao falsifikovane hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović i nije želeo da odgovora na pitanja tužioca.

Tada je rekao da će na pitanja tužioca o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Njemu se sutra nastavlja suđenje pred Specijalnim sudom zbog optužbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok mu se u trećem procesu sudi za pranje novca u Srbiji.

Šarić se nakon četvorogodišnjeg bekstva u martu 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, obezbedio lažna hrvatska dokumenta zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom Šarića tereti za tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i predlaže da ga sud osudi na osam meseci zatvora.

Šarić se tereti da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzultu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво