Zdravkoviću i Maji Adrovac sude zajedno zbog pokušaja ubistva Beka

Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac sudiće u jedinstvenom postupku povodom pokušaja ubistva biznismena Milana Beka ispred njegove porodične kuće na Senjaku u novembru 2014. godine, rečeno je "Tanjugu" u Višem sudu u Beogradu.

Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva, dok se Maja Adrovac tereti za pomaganje u izvršenju tog dela.

Spajanje ova dva postupka naložio je Apelacioni sud u Beogradu, nakon što je u decembru ukinuo presudu kojom je Adrovac prošle godine bila oslobođena optužbi.

Portparolka Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanraspravno veće suda donelo rešenje o spajanju postupaka, tako da će se protiv njih voditi jedinstveni postupak.

Posle ove odluke očekuje se zakazivanje pripremnog ročišta, a nakon toga i suđenja.

Zdravkoviću, koji je u pritvoru, optužnicom se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju.

Uhapšen je u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Naime, prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Zdravković je u septembru zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

Ranije je sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Beko je rekao na saslušanju u tužilaštvu da bi on mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali je protestvovao što mu tužilaštvo nije omogućilo "prepoznavanje" između više lica, kako bi bio siguran.

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015. godine, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena.

Ona je supruga Ivana Adrovca koji se pominjao kao jedan od učesnika ovog dela, ali nije zvanično osumnjičen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи