Rusija spremna da prihvati Mladićev dolazak na lečenje

Šefica pravne grupe pri ambasadi Rusije u Holandiji Viktorija Gončarova rekla je da je Rusija i zvanično obavestila Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju u Hagu da je spremna da pruži smeštaj haškom optuženiku Ratku Mladiću radi medicinskog tretmana, prenosi "Tas".

"Poslali smo takvu poruku. Tekst je poverljiv i namenjen isključivo Međunarodnom sudu. Sve što je pomenuto u zahtevu odbrane (Mladića) je tačno. Rusija je poslala poruku u kojoj potvrđuje da garantuje smeštaj za Mladića, obezbeđen medicinski tretman i povratak, i da će biti saglasna sa uslovima koje Tribunal odredi", rekla je Gončarova ruskoj agenciji.

Branioci haškog optuženika Ratka Mladića u utorak su podneli Tribunalu u Hagu zahtev za privremeno puštanje Mladića na slobodu radi neophodnog medicinskog tretmana, s obizrom na njegovo loše zdravstveno stanje.

U obrazloženju zahteva detaljno je opisano Mladićevo zdravstveno stanje, a na kraju se navodi da priroda njegovih trenutnih simptoma i generalna preporuka medicinskih profesionalaca opravdavaju zahtev za privremenu slobodu radi lečenja.

Suđenje Mladiću počelo je u maju 2012. godine, a okončano je u decembru prošle godine.

Prvostepena presuda bi trebalo da mu bude izrečena do novembra 2017, a čeka je u pritvoru Haškog tribunala.

Mladić je, nakon višegodišnjeg bekstva, bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hag u maju 2011. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво