Azem Vlasi ranjen u Prištini, uhapšene dve osobe

Prištinski advokat Azem Vlasi ranjen je jutros oko osam časova iz vatrenog oružja, potvrdila je RTS-u kosovska policija. Vlasi je van životne opasnosti. Kosovska policija je uhapsila dve osobe, navodnog napadača i saučesnika.

Kosovska policija je saopštila da je identifikovana osoba koja je pucala na prištinskog advokata Azema Vlasija. 

Vlasi je za Dnevni avaz rekao da se oseća relativno dobro i da je pod lekarskim tretmanom.

"Ne može neka budala tek tako da se uputi kod mene. Neki smotan čovek došao je na moja vrata i napao me. Ja mogu reći da ni s kim nemam nikakav težak spor, ni moja porodica ni ja, niti u vezi s mojim advokatskim poslovima, niti politički, jer ja nisam neka vlast. Ne znam šta da mislim, nadam se da će istraga otkriti mnogo toga i ko stoji iza ovoga", kazao je Vlasi.

Dodao je da sumnja da se radi o naručenom atentatu na njega, ali da ne zna pozadinu.

Napad na Vlasija snimile su bezbednosne kamere, a policija je nedugo posle uhapsila Murata Jašarija.

Jašari, brat bivšeg lokalnog komandanta OVK Ismeta Jašarija, poznatog i po ratnom nadimku "Komandant Kumanovo", uhapšen je pod sumnjom da je pusao na Vlasija.

Uhapšena je još jedna osoba, koju policija tereti da je pomagala Jašariju prilikom napada.

"Rezultat brzog angažovanja policije je hapšenje dve osumnjičene osobe. Policija je pretresla kuće osumnjičenih i pronašla pištolj sa prigušivačem, za koji se sumnja da je korišćen i materijal koji može da pomogne u daljoj istrazi", naveo je portparol policije Baki Keljani.

Motiv napada još uvek nije obelodanjen. 

Supruga Azema Vlasija, Nadira Avdić Vlasi, rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija u rame i da se Azem nalazi u Urgentnom centru Kliničko-bolničkog centra Kosova, i da je van životne opasnosti. 

"Jutros je kod nas došla jedna osoba koja je tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na tim predmetima i posle toga je došlo, kako sam mogla primetiti, do guranja, a onda se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame", rekla je Nadira Avdić Vlasi.

Prištinski mediji prenose izjavu profesora Ramuša Mavrićija, koji je posredovao susretu Vlasija sa napadačem.

"Telefonom me je pozvala jedna osoba koju ne poznajem. Rekla mi je da je iz sela Matičane u opštini Priština i zatražila je da se sastane sa advokatom Vlasijem, sa kojim se družim od detinjstva. Pozvao sam Vlasija, koji mi je rekao da dođe u ponedeljak oko osam. Ne znam mu ni ime niti ko je", rekao je Mavrići. 

Azem Vlasi je, uz to što je advokat i politički analitičar, bio istaknuti političar u bivšoj SFRJ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво