Udes na autoputu Beograd-Niš

Sedam osoba teško povređeno u sinoćnjoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod Starog sela, 10 kilometara od Velike Plane. Sudarili se kombi i minibus u kojem je bilo dvanaestoro dece i četvoro odraslih.

U udesu kod Starog sela u blizini Velike Plane teško je povređeno sedam osoba, od kojih je troje poslato u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu. U bolnici u Smederevskoj Palanci dvoje je zadržano na hirurgiji, a troje na ortopedskom odeljenju.

Zdravstveno stanje dvoje dece koja su posle saobraćajne nesreće smeštena na Dečju hirirurgiju Kliničkog centra u Kragujevcu, sada je stabilno, izjavio je dežurni lekar prof. dr Radoslav Aleksić.

Prema njegovim rečima, reč je o devojčici staroj 15 godina i dečaku koji ima 11 godina i oboje imaju uglavnom nagnječenja po telu.

"Povređeni imaju nagnječenja na glavi, na ramenu, mali prelom ključne kosti a dečak i nagnječenja na međici", rekao je Aleksić i naglasio da se za devojčicu čekaju dodatne konsultacije koje treba da pokažu da li ima prelom vilice.

Aleksić je naglasio da će se devojčica i dečak oporaviti za nekoliko dana.

U saobraćajnoj nesreći sinoć nedaleko od Velike Plane povređena su deca koja su se vraćala sa 2. kvalifikacionog turnira za pojedinačno prvenstvo u JKA (Džikaej) Karate federaciji, ali i neki od roditelja, izjavio je portparol te federacije Zorislav Škorić.

Prema njegovim rečima, povređeni su se vozili u minibusu karate kluba "Šoto" iz Kragujevca koji se sudario sa vozilom italijanskih registarskih oznaka.

Škorić je naglasio da, prema njegovim informacija, niko nije životno ugrožen i dodao i da su se deca iz karate kluba "Šoto" zajedno sa još 41 klubom iz zemlje juče u Zemunu takmičila za kvalifikacije za pojedinačno prvenstvo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво