Još tri žrtve eksplozije u Kragujevcu

Nakon intenzivnog traganja, pronađeni su posmrtni ostaci tri osobe koje su nestale posle eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. Reč je o kapetanu Darku Kostiću i civilima Dejanu Kovačeviću i Željku Nikoliću. Odlukom Gradskog veća, sutra u Kragujevcu dan žalosti.

Ministarstvo odbrane saopštava da su tokom potrage korišćeni svi ljudski potencijali i tehnički kapaciteti.

"Ovo je veliki gubitak za članove porodica, za kolektiv Tehničko-remontnog zavoda, ali i za sve nas u Vojsci Srbije", naveo je pukovnik Mihailo Zogović, zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Zogović je u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izrazio najdublje saučešće porodicama nastradalih.

"Oni su bili predani svom poslu, krasile su ih najviše vojničke vrline: požrtvovanje, čovečnost, hrabrost i odvažnost. Bili su verni i odani svojoj vojsci i državi", naglašava Zogović.

Istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenica višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja juče je počela sa radom, dok je danas započeo vanredni inspekcijski nadzor u Tehničko-remontnom zavodu, koji, po nalogu ministra Zorana Đorđevića, sprovodi Inspektorat odbrane.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS, general Ljubiša Diković.

eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u utorak poginuo je i potpukovnik VS Miroslav Perišić, koji je danas sahranjen. Tom prilikom povređeno je 25 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije.

Tri osobe čiji su posmrtni ostaci danas pronađeni vodile su se kao nestale. U potragu su bili uključeni dronovi i robot-vozilo.

Grupa od 74 radnika se posle eksplozije sklonila u poseban objekat Zavoda, gde su se nalazili sve do evakuacije. Oni su bili odsečeni jer se do njih nije moglo doći zbog teškog terena i opasnosti od novih eksplozija.

Eksplozija se dogodila na liniji za delaboraciju (remont) municije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се