Autobus sa vojnicima sleteo s puta, 14 povređenih

Iz za sada nepoznatih razloga, autobus koji je prevozio na posao 28 pripadnika Četvrte brigade Kopnene vojske na relaciji Niš–Vranje, sleteo je s puta kod Vladičinog Hana. Povređeno je 14 osoba, od kojih jedna teže. Nema životno ugroženih.

Do nesreće je došlo jutros oko 6.20, kada je iznajmljeni autobus prešao na suprotnu stranu i ispred nadvožnjaka kod Vladičinog Hana sleteo sa puta.

Od ukupno 14 osoba koje su zadržane na pregledima u Zdravstvenom centru Vranje, jedna ima teže povrede glave, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stanje tog povređenog je stabilno, a ostali su lakše povređeni, rečeno je RTS-u.

Povređeni su kolima Hitne pomoći iz Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja prevezeni na prijemno odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju.

Nakon zbrinjavanja u Zdravstvenom centru u Vranju, trojica vojnika prebačena su u nišku Vojnu bolnicu, a trojica u niški Klinični centar.

Direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković potvrdio je za RTS da su svi u stabilnom stanju i da su zadobili povrede glave, grudnog koša, prelome.

Ostali, lakše povređeni, prebačeni su u vojnu ambulantu kasarne u Vranju.

Na lice mesta su, osim Hitne pomoći, ubrzo stigla i vozila MUP-a i Vojne policije.

Saobraćaj na ulazu u Vladičin Han je normalizovan posle tri sata.

Inače, autobus koji je sleteo s puta vlasništvo je firme "Kavim–Jedinstvo" iz Vranja. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske privatno su ga zakupili radi svakodnevnog prevoženja na posao na relaciji Niš–Vranje–Niš.

Iako je prvo rečeno da je u vozilu bilo 40 pripadnika Vojske, Ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da je u njemu bilo njih 28.

O saobraćajnoj nesreći je obavešten nadležni tužilac.

Uviđaj je završen, a istraga će pokazati šta je uzrok ove nesreće.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво