Kuburović: Srbija očekuje da Francuska postupi u skladu sa zamolnicom

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da Srbija očekuje da u slučaju Ramuša Haradinaja Francuska postupi u skladu sa zamolnicom i donese pravnu odluku na osnovu dokaza koje je Srbija dostavila, pored prvobitnog zahteva za izručenje.

"Srbija je dostavila i dopunu dokaza, između ostalog i presudu Haškog tribunala, upravo zato, jer se u medijima spekulisalo da li je u pitanju isti događaj za koji je već oslobođen, kako bi potkrepili dokaze da je reč o potpuno drugim događajima i drugom vremenskom periodu, u odnosu na period za koji je Haradinaj oslobođen”, rekla je Kuburovićeva.

Ministarka nije mogla da precizira kada će biti doneta odluka francuskih organa, budući da, kako je istakla, nije ni precizirano u kom roku mora da se odluči, jer se Haradinaj ne nalazi u ekstradicionom pritvoru, za koji postoji rok od četiri meseca kada organi moraju da postupe.

"Bitno je da je sud taj koji daje mišljenje da li su ispunjeni uslovi za ekstradiciju ili ne, a Ministarstvo pravde Francuske odlučuje da li će da dozvoli izručenje. Otprilike, procedura je ista kao i u Srbiji", navela je Kuburovićeva.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru saopštiće 2. marta odluku o zahevu Srbije za izručenje predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво