Slučaj Olivera Ivanovića, čekajući presudu apelacionog suda

U očekivanju odluke drugostepenog suda, Oliver Ivanović je već treću godinu u pritvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Plakatima u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću stranačke kolege, prijatelji i porodica podsećaju da je Oliver Ivanović tri godine u pritvoru. Posećuju ga dva puta nedeljno – ponedeljkom i četvrtkom po pola sata.

"Možete da zamislite, kada život svedete na sat vremena nedeljno. To je zaista teško, ali smo naučili da živimo i funkcionišemo u ovim uslovima, tako da ne odustajemo i nadamo se konačno Oliverovoj slobodi", kaže njegova supruga Milena Popović Ivanović.

Upućeni u slučaj Olivera Ivanovića ističu politički kontekst i kontradiktornost suda u vrednovanju izjava svedoka. Presudna u suđenju Ivanoviću bila je izjava jednog svedoka.

"Izjava na kojoj je bazirana odluka je kontradiktorna sa izjavama drugih svedoka koji su govorili sasvim suprotno – da je sudsko veće poklonilo veru isključivo toj jednoj jedinoj izjavi, zanemarujući na drugi način, izjave drugih svedoka koji su govorili sasvim suprotno", ističe Nikola Kabašić, sudija Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici.

Nema najave kada bi Apelacioni sud mogao da donese konačnu presudu u slučaju Olivera Ivanovića. Sveti Sava bi mogao biti odličan datum, ali Ivanović kaže da nije siguran da će se to stvarno i desiti. Naučio je da čeka i bude strpljiv.

"Oliver često bude jači od svih nas. On je jedan izuzetno, izuzetno jak čovek. Ja mislim da bi mnogi drugi na njegovom mestu odavno odustali, ali on se bori zato što zna da je nevin i ja sam apsolutno sigurna da će on uskoro biti sa nama", kaže Milena.

Ivanović se na današnji dan pre tri godine uredno odazvao pozivu tužioca na saslušanje, nakon čega mu je određen pritvor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво