Vlajić: Ivanović ne očekuje milost, već pravdu

Advokat Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić kaže za RTS da nema naznake kada bi odluka u slučaju Ivanovića mogla biti doneta. Ističe da očekuje pravednu odluku, kao i da pravda kaže da nedužan čovek ne treba da bude u zatvoru.

Nebojša Vlajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, objasnio da zakon ne predviđa rok u kom drugostepeni sud treba da donese odluku.

"Rasprava u Apelacionom sudu završena je u oktobru i novembru prošle godine, ali ne treba zaboraviti da smo žalbu podneli još u aprilu prošle godine, i već je prošlo skoro 10 meseci a nikakve odluke nema, što smatramo da je nedopustivo", navodi Vlajić.

Naglašava da Ivanović ne očekuje nikakvu milost, već pravednu odluku.

"Očekujem pravdu, a pravda kaže da nedužan čovek ne treba da bude u zatvoru", ističe Vlajić. 

Tvrdi da ne može reći da je optimista, jer je prvostepeni sud već imao priliku da donese pravednu odluku.

"Prvostepeni sud imao je priliku da donese pravednu odluku, pa nije doneo. Niko nije bolje od prvostepenog suda razgledao dokaze i nije bio u prilici da utvrdi da protiv Olivera Ivanovića ne postoji nijedan dokaz", smatra Vlajić.

Napominje da pravična odluka u slučaju Olivera Ivanovića može biti samo oslobađajuća, ali da ne može da bude siguran jer je Euleksov sud već propustio priliku da se upiše u spisak pravičnih sudova.

Osuđuje i politizaciju postupka u slučaju Olivera Ivanovića.

"Političkog suđenja ima od samog početka ovog suđenja. Ja sam duboko ubeđen da razlozi za hapšenje i suđenje Ivanoviću nisu nađeni u sudnici, već van nje. Gde je to, ja ne mogu da znam, ali sam potpuno siguran da pravo nije u osnovi ovog slučaja", tvrdi Vlajić.

Kaže da danas ne zna nijednog Albanca koji veruje da je Ivanović kriv za ono za šta je optužen.

Smatra da je od samog početka taj postupak pokrenut sa željom da se Ivanović osudi, kao i da se ne može povući paralela sa bilo kojim drugim slučajem.

"Nije mi poznato da je iko bez ikakve veze za događaje za koje je optužen, bude optužen i osuđen. Pogotovu neko ko je tako važan za svoju zajednicu. Mislim da se paralela ne može povući jer takvog slučaja nema", napominje Vlajić.

Očekuje da novinari pokažu veliku pažnju za slučaj Olivera Ivanovića, jer javnost u našoj zemlji i kosovska javnost treba da znaju kakav se postupak vodi i kakvoj torturi je izložen jedan čovek.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво