Zahtev za izručenje Haradinaja stigao do francuskog ministarstva, ali još ne i do suda

Zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja je stigao u Ministarstvo spoljnih poslova (Francuske), ali još nije došao do Apelacionog suda u Kolmaru, rekli su za "Večernje novosti" u tom sudu.

Zahtev za izručenje jednog od lidera tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja, nije stigao u Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru, te se i dalje ne zna kada će se sud izjasniti o tom najavljenom zahtevu Srbije.

"Znamo da je zahtev stigao u Ministarstvo spoljnih poslova (Francuske), ali još nije došao do nas, pa ne možemo ni da preciziramo kada ćemo se o njemu izjasniti", rekli su za Večernje novosti u Apelacionom sudu u Kolmaru i dodali da su do sada dobili samo zahtev koji im je Ministarstvo pravde Srbije poslalo elektronskom poštom.

Haradinaj je uhapšen 4. januara po nalogu Srbije iz 2005, osumnjičen da je 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima.

Nedugo potom je pušten iz pritvora, ali mu je oduzet pasoš i zabranjeno da napušta Francusku.

U medijima se pominje da bi Haradinaj mogao da bude izručen novom Specijalnom sudu za zločine OVK, čije je sedište u Hagu.

Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004.

Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbija sada tvrdi da ima nove dokaze njegove umešanosti u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво