Niškom razbojniku 30 godina za ubistvo starice

Igor Usainović (34) osuđen je na 30 godina zatvora, zbog ubistva starice Ružice Talević u Nišu.

Igor Usainović (34) je 13. decembra 2015. godine na svirep način ubio staricu Ružžicu Talević (83) u njenom stanu u Nišu. 

Usainović iz sela Rečica kod ŽŽitorađe je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo i ima pravo da se žali na ovu presudu Apelacionom sudu u Nišu.

Igor Usainović je inače, kako pišu mediji, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, i iza sebe već ima oko 12 godina robije.

Prema optužnici niškog tužilaštva koja je ranije objavljena u medijima, Usainović je kritičnog dana u parku uočio staricu i pratio je do njene zgrade a onda nasumice zvonio na vrata komššijama dok od njih nije saznao u kom stanu žživi.

Čim mu je otvorila vrata, ugurao je u trpezariju i oborio je na pod a zatim joj oko vrata zamotao stolnjak u nameri da je ugušši.

Dok se starica otimala, Usainović je višše puta udario kutijom pedale za bas gitaru po glavi nanevši joj viššestruke prelome lobanje, povredivšši joj mozak usled čega je ubrzo podlegla povredama uguššivši se u sopstvenoj krvi.

Usainović nije stigao da završi nameru pljačaknja starice jer je morao da pobegne kada je shvatio da u stanu ima još nekog. Naime, u drugoj sobi spavao je staričin sin koji je, nakon ššto je majku naššao u lokvi krvi, pozvao Hitnu pomoć.

U međuvremenu, u pokušaju da sebi obezbedi alibi, Usainović je nakon zločina otiššao na redovno javljanje u niššku Policijsku upravu - što je bio dužžan da čini dva puta mesečno po odluci sudije za prethodni postupak Osnovnog suda zbog ranijih krivičnih dela.

Zatim je pokuššao da autobusom pobegne kod sestre u Požžarevac ali ga je policija uhapsila u Aleksincu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи