Milović potvrdio da je jedan pravac istrage vodio do "Zemunaca"

Penzionisani načelnik UKP-a Rodoljub Milović koji je svojevremeno bio član policijske grupe "Poskok" zadužene za istragu ubistva novinara Slavka Ćuruvije u nastavku svedočenja na suđenju četvorici pripadnika DB-a optuženih za ubistvo potvrdio je da je jedan od više pravaca istrage vodio do "zemunskog klana".

Odgovarajući na pitanja optuženih u Specijalnom sudu u Beogradu, Milović je rekao da tu, međutim, nije ništa urađeno.

Milović je posvedočio i da je tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović tražio da se objavi u medijima da je slučaj rešen a da se kao ubice označe, pokojni Luka Pejović i Predrag Jocić.

Oni su međutim likvidirani pre zvaničnih razgovora sa policijom.

Bivši načelnik UKP smatra da od ubistva pa do 2013. godine (nakon svedočenja Milorada Ulemeka i hapšenja dvojice optuženih) nije bilo mnogo aktivnosti kao ni saznanja u istrazi ubistva.

Optuženog Radomira Markovića, načelnika DB u vreme u ubistva novinara, danas je zanimalo da li je Ulemek poligrafski testiran, na šta mu je Milović rekao da ne zna.

Na Markovićevo pitanje da li je u praksi imao situacije da neko ko je osuđen hoće da pomogne u rasvetljavanju drugog krivičnog dela, Milović mu je odgovorio da jeste.

"Imao sam, ali sam bio rezervisan. Događalo se da govori istinu, ali i da laže", naveo je Milović.

Za ubistvo Ćuruvije pored Markovića optuženi su i Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak koji je u bekstvu.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. ispred zgrade u kojoj je živeo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво