Tužilaštvo traži pritvor za beogradske reketaše

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv vlasnika kluba "Havana" Vladimira Popovića zvanog Pop (42), žandarma Vojislava Kostića (36) i Dalibora Đurić (35) za krivična dela iznude i teške telesne povrede i predložilo da im se odredi pritvor.

Uhapšeni Vladimir Popović (42), Vojislav Kostić (36) i Dalibor Đurić (35) se terete da su krajem decembra 2016. godine u Popovićevom klubu Havana u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke kao i da bi mogli da ponove krivično delo, rekla Tanjugu portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

Protiv njih je, nakon saslušanja u tužilaštvu, pokrenuta istraga za krivična dela iznuda i teške telesne povrede, dodala je Sekulić.

Mediji su preneli da se Popović dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom iz Crne Gore i ubrajaju ga u saradnike Luke Bojovića koji je uhapšen u Španiji 2012. godine i osuđen na 18 godina zbog više krivičnih dela.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela.

Takođe, kod Đurića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa Kostićeve porodične kuće policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke "CZ", 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama opojne droge marihuane.

Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво