Kamenovan autobus sa srpskim učenicima na Kosmetu, nema povređenih

Četiri neidentifikovana mladića su na putu Šilovo–Koretište u opštini Gnjilane kamenovala školski autobus koji je vraćao učenike iz medicinske škole i gimnazije, potvrdio je RTS-u zamenik direktora kosovske policije za gnjilanski region Šaban Azizi. Nema povređenih. Za kamenovanje autobusa krivi političari u Prištini, poručuje Marko Đurić.

Azizi je rekao da su napadači pobegli u sporedne ulice kada je vozač zaustavio autobus i da ne može da ih identifikuje.

"Policija je izašla na mesto napada i u toku je istraga, a slučaj je okarakterisan kao kriminalna šteta", rekao je Azizi. 

U napadu je polomljeno prednje, vozečevo staklo na autobusu, a povređenih nije bilo. 

Ranije danas televizija Puls iz Šilova javila je da se napad desio na putu Šilovo–Koretište kod sportskog balona, dok su učenici autobusom vraćani iz škole.

"Iznenada su izletela četvorica mladića starosti od oko 15 godina i gađala autobus kamenicama i grudvama od snega", izjavio je vozač autobusa Zoran Stević.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić ocenio je da su za kamenovanje autobusa krivi političari u Prištini, pošto su neposredno odgovorni za stvaranje atmosfere nasilja na Kosovu i Metohiji, i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu korake kako bi se "što hitnije pacifikovala politička klima u našoj južnoj pokrajini".

"Današnji incident za koji je, prema tvrdnjama očevidaca, odgovorna grupa maloletnika, nažalost svedoči koliko je duboko ukorenjena mržnja prema svemu srpskom na Kosovu i Metohiji i koliko ozbiljne posledice ona može imati ukoliko albanska politička elita nastavi da raspaljuje šovinizam kod svojih birača", naveo je Đurić.

Ističući da ne želi da krivi mlade Albance, koji su godinama radikalizovani i hranjeni mržnjom, Đurić navodi da je odgovornost za tragediju koju su danas umalo izazvali pre svega na onima koji su ih učili da je bacanje kamenica na Srbe bogougodan ili društveno koristan čin.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво