Četiri žrtve smrzavanja u Srbiji

Dvojica muškaraca iz okoline Gadžinog Hana preminula su zbog niskih temperatura koje su ovih dana zadesile Srbiju. Reč je o 88-godišnjem ocu i 64-godišnjem sinu, koji su prve žrtve smrzavanja u nišavskom okrugu. U bolnici je preminuo i Zoran Stojanović koji je sinoć evakuisan iz sela Strešak u Poljanici kod Vranja. U nedelju je u Vranju preminuo i 56-godišnji muškarac.

Preminuli su Miroslav i Ilija Mitić iz mesta Duga Poljana kod Gadžinog Hana, rečeno je RTS-u niškoj policiji.

Slučaj je jutros policiji prijavio čovek koji je donosio hleb iz susednog sela.

Nema elemenata krivičnog dela. Pripadnici policije i tužilaštva su na terenu i u toku je uviđaj.

Otac je imao poljoprivrednu penziju i oko četiri hektara imanja. Sin je radio u mašinskoj industriji u Gadžinom Hanu, ali je izgubio posao.  

Javljeno je i da je Zoran Stojanović (1959), koji je sinoć evakuisan iz sela Strešak u Poljanici kod Vranja, preminuo u Zdravstvenom centru.

Direktorka opšte bolnice dr Ljiljana Antić kaže da je čovek primljen u teškom stanju, mokar, sa promrzlinama i da je preminuo od akutnog infarkta miokarda, što je posledica smrzavanja.

Stojanović je živeo sam u teškim uslovima, vatrogasno-spasilačke jedinice su sinoć uspele da ga evakuišu.

Inače, i u nedelju je u Vranju pronađena jedna osoba koja je preminula od posledica smrzavanja. Utvrđeno je da je 56-godišnji muškarac u toku noći izašao po drva za ogrev i da se najverovatnije okliznuo i pao.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво