U nesreći na Dunavu nestala jedna osoba

Jedna osoba je nestala u Dunavu u blizini luke Pančevo, kada je barža juče oko 17 časova udarila u brodić u kome su bile dve osobe. Brodić se od udarca prevrnuo, rečeno je RTS-u iz MUP-a Pančevo. Igor Jankov, koga je spasio ribar, zbrinut je u pančevačkoj bolnici.

Jedna osoba je isplivala iz vode, a policija i spasilačke službe tragaju za pedesetosmogodišnjim Milenkom Uvalinom. 

Potraga za drugom osobom započela je juče odmah po prijavi nesreće, ali je zbog mraka obustavljena, pa je nastavljena jutros. 

Igor Jankov, koji je uspeo da se spase, zbrinut je u pančevačkoj bolnici. 

"Uspeo sam nekako da isplivam, ne znam ni ja kuda tačno, ni kako. Bila je noć, dozivao sam prvo Milenka, pokušao sam da ga pronađem, nisam ga našao, plutao sam, plivao Dunavom i zvao upomoć", ispričao je Jankov. 

Jankov je rekao da je potom naišao ribar s čamcem, koga poznaje sticajem okolnosti, i on ga je uvukao u čamac, doveo do obale i tako ga spasao.

Ćerka člana posade za kojim se traga rekla je za RTS da se sa svojim ocem čula juče u 15.30 i da je tada, kako je rekla, sve bilo u redu.  

Nesreća se dogodila na potezu Dunava preko puta luke Pančevo.  

Barža ili gurač barže udarili su juče oko 17 časova u brodić, na čijoj palubi su bila dva člana posade. 

U Ministarstvu saobraćaja najavili su opsežnu istragu. To je treća nesreća na rekama u poslednjih nekoliko meseci. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво