Novi Sad, ekstradicioni pritvor za Mladena Ždrala

Viši sud u Novom Sadu odredio je ekstradicioni pritvor do 60 dana prema Mladenu Ždralu zvanom Pata iz Istočnog Sarajeva, kojeg Bosna i Hercegovina traži radi izdržavanja kazne od 15 godina zatvora zbog ubistva Milorada Todorovića u kafani "Dva bora", u sarajevskom naselju Vraca.

U saopštenju suda se precizira da je poternica za Ždralom raspisana 25. novembra, a da mu je nakon jučerašnjeg hapšenja sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor do dva meseca.

Pre određivanja pritvora, Ždrale je saslušan u prisustvu angažovanih branilaca, a o eventualnoj saglasnosti za izručenje po pojednostavljenom postupku će naknadno obavestiti sud, navodi se u saopštenju.

Sud ističe da je BiH obaveštena o pritvaranju okrivljenog i da je pozvana da u roku od 18 dana od dana dostavi molbu za izručenje sa odgovarajućom dokumentacijom.

Sud napominje da se ovaj rok se može produžiti po zahtevu BiH najduže do 40 dana od dana pritvaranja.

U postupku ekstradicije pritvor može da traje najduže godinu dana, a sud je dužan da svaka dva meseca ispita da li postoje razlozi za produžženje ili ukidanje pritvora, ukazao je sud.

Mediji su preneli da je Mladen brat Đorđa Ždraleta, poznatog po okršajima sa Darkom Elezom.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара