Zamenik tužioca svedočio na suđenju Ljubiši Buhi

Na suđenju nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u drugom postupku, u Prvom osnomvnom sudu ispitan je kao svedok prvi zamenik tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu Ivan Marković.

Marković je govorio o okolnostima u vezi sa podnošenjem krivične prijave kojom se Buha tereti za krivično delo ometanje pravde u pokušaju, a za koje mu se sada sudi.

Nakon toga Buhina odbrana zatražila je od suda da izdvoji sve službene beleške iz spisa predmeta, a sud će o predlogu doneti odluku u narednih dana.

Nakon toga zakazaće nastavak suđenja na kojem bi trebalo da se održe završne reči tužilaštva i odbrane, posle čega će izreći prvostepenu presudu.

Buhi se u ovom postupku sudi, jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

On je tada pred punom sudnicom rekao da je optužžni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

Postupajući zamenik tužioca zbog toga je najpre zatražio prekid suđenja, a kasnije je podneo i krivicnu prijavu protiv Buhe zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju.

Za to delo Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od ššest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Završnica ovog postupka odvija se u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je prošle sedmice na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara Buhu zbog prikrivanja krivičnog dela, sprečavanja dokazivanja i zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika.

Istom odlukom produžen mu je pritvor, ali je oslobođen za dva krivična dela - odnosno ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane koja ga je i prijavila policiji kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine kradenog "ferari spajdera".

Treće osnovno tužilaštvo najavilo je žalbu na tu presudu.

On u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво