Buhi preti kazna zbog vređanja tužioca

Nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu, koji je prošle sedmice osuđen na 32 meseca zatvora zbog tri krivična dela, u sredu preti još jedna kazna jer je prošle godine tokom suđenja vređao tužioca.

Prvi osnovni sud u Beogradu za sredu je zakazao završne reči tužilaštva i odbrane na suđenju Buhi zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju, nakon čega će mu biti izrečena još jedna prvostepena presuda.

Ljubiši Buhi Čumetu se u ovom postupku sudi, jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za ukradeni "ferari spajder", pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Buha je tada pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji se bavi kriminalom".

Postupajući zamenik tužioca Nenad Stefanović zbog toga je najpre zatražio prekid suđenja, a kasnije je podneo i krivičnu prijavu protiv Buhe zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju.

Za to delo Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je u utorak na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara Ljubišu Buhu Čumeta zbog prikrivanja krivičnog dela, sprečavanja dokazivanja i zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika.

Istom odlukom produžen mu je pritvor, ali je oslobođen za dva krivična dela - odnosno ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane koja ga je i prijavila policiji kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine ukradenog "ferari spajdera".

Treće osnovno tužilaštvo najavilo je žalbu na tu presudu.

Buha je u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво