Zatvorena istraga protiv Hašima Tačija za ratni zločin

Kosovski predsednik Hašim Tači bio je pod istragom tužioca Euleksa za otmice dvojice aktivista Demokratskog saveza Kosova (DSK) tokom rata na Kosovu, međutim, istraga je zatvorena kada je predmet uzeo tužilac Rešat Milaku, prenosi prištinski portal "Insajder".

Žrtve su izjavile da ih je uhapsio Hašim Tači, koji se predstavljao kao Sabit Geci i Ibrahim Gaši.

Tači je osumnjičen za otmicu, kao ratni zločin. Cen Desku i Jakup Kastratri su uhapšeni 30. oktobra 1998. Godine. Držani su u pritvoru mesec dana nezakonito u selu Sedlare u opštini Lipljan.

Generalštab bivše OVK je tada njihovo hapšenje tretirao kao štetno po borbu koju vodi OVK.

Dvojica aktivista DSK su puštena uz posredovanje OEBS-a. Oni su optužili Tačija da je učestvovao u njihovoj otmici. Prvobitno su dali iskaze i dokaze Misiji Unmika.

Istraga je nedavno zatvorena od strane specijalnog tužioca, Rešata Milakua, koji je objasnio da da su žrtve, Jakup Kastrati i Cen Desku povukli svoje iskaze date Unmiku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара