Ugašen požar u zgradi Elektrodistribucije u Nišu

Posle velikog požara koji je jutros zahvatio zgradu Elektrodistribucije, centar Niša dobio je struju oko 18 sati. Materijalna šteta je velika a, tokom gašenja, lakše je povređen jedan vatrogasac. Uzrok požara je zapaljeni kontejner pored zgrade distribucije, to jest, nemar građana.

Požar je izbio oko 10 sati u prizemlju zgrade u ulici Svetozara Markovića i proširio se na najviši sprat i krov zgrade. Skoro dva sata osam vatrogasnih vozila gasilo je požar u zgradi Elektrodistribucije u centru Niša. 

Izgoreli su dispičerski centar, srce operativnog sistema distribucije i trafostanica u prizemlju. Razlog je zapaljeni kontejner pored zgrade.

"Ovakve stvari su besmislene i ne smeju da nam se dešavaju. Šta će kontejner pored mesta koje je osetljivo za ovu trafostanicu. Na zidu piše ne parkirati. Svi zajedno treba da stavimo prst na čelo i da se mudrije ponašamo", rekao je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.   

U gašenju požara učestvovalo je 17 vatrogasaca, koji su radili u veoma teškim uslovima, jer je zgrada u najužem centru Niša.

Srđan Mitrović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu kaže da je požar bio veoma zahtevan i nezgodan za gašenje zato što se uvukao u ventilacione sisteme što je otežavalo intervenciju. 

Dvadestak zaposlenih na vreme je evakuisano iz zgrade, a tokom gašenja požara jedan vatrogasac je lakše povređen. 

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović kaže da vatrogasac ima povredu desne ruke i da su povrede površinske.

"Hirurša ekipa je sanirala povrede i pacijent je u dobrom zdravstvenom stanju", rekao je dr Radovanović. 

Sa lokalnom samoupravom je dogovoreno da, ubuduće, komunalna oprema bude udaljena od objekata EPS-a. Iako je snebdevanje centra grada strujom rešeno veoma brzo, posledice će biti otklenjene tek za nekoliko dana. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се