Buha osuđen na 32 meseca zatvora

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara nekadašnjeg svedoka-saradnika Ljubišu Buhu Čumeta za tri krivična dela i produžio mu pritvor.

Istom presudom Buha je oslobođen za dva krivična dela: ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane, koja ga je i prijavila policiji, kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine ukradenog "ferari spajdera".

Vlasnik auto-servisa "Vest" u Surčinu Stevan Petošević oslobođen je optužbi da je Buhi pomogao u prikrivanju kupovine ukradenog "ferarija" prekucavanjem broja šasije motora.

Buhi je presuda izrečena u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Ovo je prvostepena presuda, a tužilaštvo kao i odbrana imaju pravo da na nju ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Bivši svedok-saradnik u procesima protiv "zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića osuđen je na osam meseci zatvora zbog prikrivanja krivičnog dela, godinu je dobio zbog sprečavanja dokazivanja, a 16 meseci zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika Milana Ljubenovića.

On u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Ranije danas zamenik tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva Nenad Stefanović predložio je sudu da Buhu kaznu od pet i po godina zatvora za krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja u podstrekavanju, prikrivanje, sprečavanje i ometanje dokazivanja i dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti, a Petoševića na pet meseci za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Buha je u svojoj završnoj reči ponovio da nije kriv, dok je njegova i dalje zakonita supruga ponovila da joj je pretio i da je on "ubica".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије