Vlajić: Očekujem da Priština razmotri mogućnost vraćanja pritvorenika u Kosovsku Mitrovicu

Advokat Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić rekao je da očekuje da kosovsko Ministarstvo pravde što pre razmotri mogućnost da se četiri pritvorenika koji su prebačeni u Podujevo vrate u pritvor u Kosovsku Mitrovicu.

"Krivični postupak i interes pravde nisu ni na koji način bili ugroženi niti otežani time što su oni bili ovde, naprotiv postupak se lakše vodio", rekao je Vlajić za televiziju Most.

Vlajić je podsetio da su pritvorenici u Kosovskoj Mitrovici, među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, stupilu u štrajk glađu zbog toga što je Ministarstvo pravde Kosova odlučilo da četiri pritvorenika iz zatvora u Kosovskoj Mitrovici prebaci u zatvor u Podujevo.

"Njih četvorica štrajkuju, ali u znak solidarnosti sa njima štrajkuju i ostali zatvorenici u Kosovskoj Mitrovici a razlog je što strahuju da se to i njima ne desi već sutra ili naredne nedelje", rekao je Vlajić i dodao da oni žele da se i ta četvorica Srba vrate.

Dodao je da je zatvor u Podujevu zatvorska ustanova za izdržavanje kazne i da nije namenjen za pritvorenike već samo za osuđena lica.

"Od pomenute četvorice ni jedan nije osuđen pravosnažno jer nijedno rešenje nije konačno i oni se smatraju pritvorenicima", rekao je Vlajić i dodao da je jedan od njih pre dva dana ispuručen po poternici Euleksa a uhapšen je u Nikšiću, u Crnoj Gori.

Prema Vlajićevim rečima, vrlo teško je biti u zatvoru u Podujevu jer tamo nema Srba zatvorenika, ne žele da tamo budu jer imaju pravo da budu u Kosovskoj Mitrovici, da govore svoj jezik, u Mitrovici mogu da ih obilaze rodbina i advokati, što je u Podujevu otežano.

"Ozbiljno su im prekršena ljudska prava", rekao je advokat i podsetio da se nije dešavalo da se u zatvor u Kosovsku Mitrovicu prebacuju Albanci.

Vlajić je jutros obišao branjenika Olivera Ivanovića a planirao je da poseti i Zorana Vukotića koga takođe brani, a koji je optužen za ratni zločin.

"Pošto je Vukotić tek uhapšen u Crnoj Gori hteo sam da ga vidim i sa njim popričam ali sam bio iznenađen kada sam saznao da je i on prebačen u Podujevo", rekao je Vlajić i dodao da je redovno telesno merenje danas pokazalo da su svi pritvorenici zbog štrajka glađu u proseku oslabili po kilogram.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво