Srbija izručila Holandiji trudnicu osumnjičenu za veze sa džihadistima

Vlasti u Srbiji izručile su Holandiji trudnu ženu osumnjičenu za pokušaj odlaska u Siriju ili Irak kako bi se tamo priključila džihadistima, prenela je agencija AP.

Srpsko tužilaštvo navelo je da je žena koja ima 26 godina, čiji identitet nije saopšten, uhapšena u Beogradu 9. septembra, a danas je prebačena u Holandiju.

Prema navodima tužilaštva, holandske vlasti su dva puta uspele da je spreče da otputuje na teritoriju pod kontrolom džihadista Islamske države, ali nisu imale pravni osnov za njeno hapšenje.

Ona bi sutra trebalo da se pojavi pred holandskim sudom.

Obaveštajne službe veruju da je od 2012. godine oko 260 državljana Holandije otputovalo u Siriju i Irak kako bi se priključilo ekstremističkim grupama poput Islamske države.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво