Beko: Zdravković bi mogao da bude osoba koja je pucala

Biznismen Milan Beko rekao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da bi Aleksandar Zdravković mogao da bude osoba koja je na njega pucala, ali to nije sa sigurnošću mogao da tvrdi, kažu advokati Beka i Zdravkovića koji su prisustvovali saslušanju.

Beko je na saslušanju rekao da osoba koja je na njega pucala "nema nikakve bitne karakteristike, a nema ih ni Zdravković, pa bi to mogao da bude on", rekla je Tanjgu branilac Zdravkovića Milića Colić Kravarski.

Ona je navela da u tužilaštvu nije obavljena radnja "prepoznavanja" već je Beko prokomentarisao svoja sećanja o napadu.

Bekov punomoćnik Zdenko Tomanović rekao je da je Beko odmah na početku davanja iskaza rekao da mu Zdravković izgleda kao osoba koja je pucala na njega, ali da je na kraju razgovora sa tužžiocem zatražžio dodatno vreme da se o tome izjasni, zbog uznemirenosti i šoka koji je osetio u trenutku suočavanja sa osumnjičenim.

Beko je u tužilaštvu ispitan bez prisustva javnosti u svojstvu oštećenog, a njegovom svedočenju prisustvovao je i Zdravković po sopstvenoj želji.

Zdravković je priveden iz pritovra Okružnog zatvora, u koje je od hapšenja u julu ove godine.

Beko po treći put daje iskaz povodom napada na njega, pošto je ranije u dva navrata svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena optužbi da je pomagala N. N. izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, tek u septembru je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove, a upravo to ranjavanje pomoglo je da ga poveže sa slučajem “Beko”.

Pošto je bio hospitalizovan, policija je proverila njegov DNK i upoređivanjem sa ranije nađenim tragovima u vezi sa Bekovim slučajem zaključila da je reč o istoj osobi, nakon čega je Zdravković uhapšen.

Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.

Naredbom o sprovođenju istrage, Zdravković se tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom, mada još nije pod zvaničnom istragom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара