Veća količina oružja nađena u garaži na Novom Beogradu

U sklopu istrage o oružju pronađenom nedaleko od porodične kuće premijera Srbije, u jednoj garaži na Novom Beogradu večeras je pronađen automobil u kojem je bila veća količina oružja, saznaje RTS.

Reč je o automobilu marke "reno megan", a u njemu su nađen hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kao i pištolj.

Automobil je ukraden u januaru.

Kako RTS nezvanično saznaje, oružje je pronađeno u Gandijevoj ulici broj 122.

MUP je večeras saopštio da je policija u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašla ukradeni automobil, hekler i municiju.

Televizija Pink javlja da je to oružje direktno povezano sa oružjem nađenim u blizini porodične kuće premijera, prenosi Tanjug.

Ukradeni automobil u kome je pronađen dodatni arsenal oružja primećen je u subotu u poslepodnevnim satima u Jajinačkoj šumi, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je pronađen prvi arsenal, navodi ta TV stanica.

U okviru istrage o pronađenom arsenalu u subotu, pripadnici MUP-a su u novobeogradskoj garži u automobilu pronašli 400 grama trotila, eksploziva velike razorne moći.

Taj eksploziv služi za rušenje objekata i upotrebljava se u građevinarstvu, rudarstvu i vojnoj industriji, kada je reč o legalnoj upotrebi, ali ga koriste i kriminalci kada organizuju različite likvidacije. 

Razorna moć tog eksploziva je, prema rečima stručnjaka, pet puta jača od klasičnog eksploziva.

To je, kako se navodi, stabilan eksploziv, može dugo da se skladišti, a kriminalci ga koriste za postavljanje ispod vozila i aktiviraju ga daljinski uglavnom preko mobilnog telefona.

Ukoliko se u automobilu ispod kojeg se stavi ta količina eksploziva nalazi jedna ili više osoba, smrt je zagarantovana, navodi Pink, a prenosi Tanjug.

Količina pronađenog eksploziva je apsolutno dovoljna da sruši manju zgradu, ali isto tako i da uništi blindirani automobil.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво