Požar u bolnici "Dr Dragiša Mišović"

Nekoliko vatrogasaca i policajaca lakše povređeno u velikom požaru koji je u subotu uveče zahvatio beogradsku bolnicu "Dragiša Mišović". Bolesnici brzo evakuisani i prebačeni u druge bolnice. Vatrogasci na mesto nesreće stigli tri minuta posle poziva. Policija počela uviđaj.

Požar, koji je izbio oko 22.45 časova na poslednjem spratu bolnice, ugašen je posle munjevite akcije beogradskih vatrogasaca, javila je reporterka Radio-televizije Srbije, Nataša Ristić. Policija i istražni organi počeli su uviđaj i utvrđuju uzrok požara.

Svi bolesnici tokom noći su evakuisani u više beogradskih zdravstvenih ustanova, a ispred kapija "Dragiše Mišovića" nalazi se još mali broj vatrogasnih i kola hitne pomoći.

"Lakše je povređeno nekoliko vatrogasaca i policajaca", rekao je direktor Hitne pomoći Branislav Lazić, čijih je 20 ekipa, posle trijaže obavljene u dvorištu "Dragiše Mišovića",  evakuisalo bolesnike u ostale beogradske bolnice.

Požar je gasilo 25 vatrogasnih vozila i 78 vatrogasaca.

"Strašna, jeziva scena. Tužna, kao za vreme bombardovanja. 300 ljudi je iznešeno, teških bolesnika... Ni jedan bolesnik nije povređen, nema mrtvih", rekao je za RTS zamenik direktora te bolnice Moma Jakovljević.

"Vatrogasna služba je fantastično odradila posao", rekao je Jakovljević. Evakuacija je uspešno obavljena zahvaljujući dobroj organizaciji i požrtvovanju bolničkog osoblja.

Osim vatrogasaca, koji su na mesto događaja stigli tri minuta posle poziva, u akciji su učestvovali i policajci i pripadnici Žandarmerije, a na mesto požara ubrzo su stigli i ministar policije Ivica Dačić, gradonačelnik Dragan Đilas i načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

"Naše ekipe će raditi do kraja dok se sve ne sanira", rekao je ministar dodajući da će u narednom periodu biti utvrđeno zašto je došlo do izbijanja požara.

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavili su da je najvažnije da u požaru u Kliničko bolničkom centru "Dragiša Mišović" nije bilo žrtava.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić izjavio je da je taj centar prihvatio više od 40 pacijenata, a bolesnici su evakuisani i u Vojno medicinsku akademiju.

Dačić je apelovao na građane da ne veruju glasinama da je u Kliničko bolničkom centru "Dragiša Mišović" postavljena bomba i to šest minuta pošto je izbio požar jer je na policijski broj "92" stigla je dojava da je tamo navodno neko postavio bombu.

Dačić je rekao da su kontradiverzione ekipe utvrdile da se radi o lažnoj dojavi.

Zamenik premijera i ministar policije odao je priznanje i zahvalio se pripadnicima Žandarmerije, vatrogasnim jedinicima, policajcima i medicinskom osoblju na požrtvovanju i profesionanom i odgovornom gašenju požara i evakukicji i zbrinjavanju pacijenata.

Gradonačelnik Dragan Đilas je takođe rekao da je najvažnije što niko od pacijenata nije povređen, da uzrok požara još uvek nije poznat i naglasio da će nadležni organi kroz istragu utvrditi zašto je došlo do izbijanja vatre u KBC Dragiša Mišović.

Saobraćaj u okolini tog medicinskog centra je normalizovan, a i dalje su prisutne pojačane patrole saobraćajne policije. 

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво