U blizini Vučićeve kuće otkriveni sanduci puni oružja

U šumi u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića policija je pronašla sanduke s oružjem, saznaje RTS. Premijer je rekao da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije. Stefanović: Vučić je na bezbednoj lokaciji.

Nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima pronađena je veća količina oružja.

Kako RTS saznaje, pronađena je zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra. Pronađena je municija za automatsko naoružanje i snajper, i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Naoružanje je pronađeno oko 16 časova u šumi, i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi.

Prema našim informacijama, zolja je pronađena 15 metara pred skretanje za kuću premijerovog oca, na mestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mesto idealno za njenu upotrebu.

Kako se procenjuje, prenosi Tanjug, pronađena količina oružja bila je dovoljna da uništi kolonu vozila - automobila, autobusa i kamiona. 

Blic je ranije javio da je oružje pronađeno u automobilu.

Premijer je izjavio da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije. "To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem", rekao je Vučić za Kurir.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da se oružje nalazilo na idealnom mestu za napadača, tako da bi on mogao da iskoristi oružje, a zatim pobegne.

Premijer je na bezbednoj lokaciji, rekao je Stefanović i pozvao bezbednosne službe da izađu sa informacijama koje poseduju.

Na licu mesta nalaze se policija i kontradiverzione ekipe, a ceo kraj je blokiran.

Po nalogu resornog tužilaštva doneta je odluka da se uradi DNK, da se skinu otisci sa zolje, ručnih bombi, municije kako bi se što pre utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini porodične kuće premijera.

Број коментара 100

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара