Nehatu Tačiju produžen pritvor za još 30 dana

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor direktoru kosovske policije Nehatu Tačiju, protiv kojeg Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo terorizma na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je okrivljenom produžen pritvor do 30 dana i odbijen predlog branilaca za ukidanje pritvora, rekla je Tanjugu portparolka suda Tanja Koljenšić.

Branioci Tačija su pre tri dana stavili predlog za ukidanje pritvora nakon saslušanja oštećenih u tom slučaju.

Tači je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Tokom razgovora sa predstavnicom Stručne službe Zaštitnika građana koja ga je posetila je 10. oktobra 2016. godine u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, Tači je rekao da nema primebi na rad zaposlenih u toj ustanovi, policiji, kao i u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu u kome je prethodno bio u pritvoru.

Prebačen je u Beograd 10. oktobra, kada je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je pokrenulo istragu protiv njega zbog krivičnog dela terorizma.

Tačija srpsko tužilaštvo tereti da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa Kosova.

Nehat Tači je to negirao na saslušanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво