Šutanovac oslobođen optužbe za neprijavljivanje imovine

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je bivšeg ministra odbrane i predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca optužbi za neprijavljivanje imovine, zaključivši da nije imao nameru da prikrije imovinu. Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Šutanovcu.

Draganu Šutanovcu je izrečena oslobađajuća presuda, jer nije dokazano da je izvršio krivično delo za koje se tereti - neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini iz Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, rekla je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

To je prvostepena presuda, na koju tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu.

Šutanovcu tužilaštvo stavlja na teret da nije prijavio kompletnu imovinu koju je stekao sa suprugom u okviru izveštaja o imovini i prihodima u toku 2011. godine.

Optužni predlog tužilaštva se odnosi na jednu desetinu idealnog dela nepokretnosti, odnosno stana ukupne površine 63 kvadrata u Skerlićevoj ulici u Beogradu.

Slučaj je prethodno tri puta sud vraćao tužilaštvu na dopunu istrage, jer nije bilo dovoljno elemenata za suđenje.

Šutanovac: Zadovoljan sam zbog ishoda u kome je istina pobedila 

Demokratska stranka saopštila je da je nakon sprovedenog postupka sud našao da predsednik te stranke Dragan Šutanovac nije kriv za izvršenje krivičnog dela neprijavljivanja imovine i da nije imao nikakvu nameru da imovinu prikrije.

"Nakon četiri godine iskonstruisanog političkog i medijskog progona, posle duge borbe za istinu, zadovoljan sam zbog ishoda u kome je istina pobedila", rekao je Šutanovac, prenosi DS u saopštenju.

Šef demokrata je rekao i da su dokazi izvedeni u postupku od samog početka apsolutno utvrdili da nije postojao nijedan element krivice za krivično delo koje mu se stavljalo na teret.

"Bio sam svestan da su dokazi na mojoj strani i da je odluka mogla biti drugačija samo uz teško pravno nasilje", rekao je Šutanovac. On je rekao da mu je drago što sud nije podlegao nikakvim pritiscima koji su postojali i kojima je mogla cela Srbija da svedoči kroz "veliku i kontinuiranu medijsku kampanju koju su vodili protiv njega i njegove porodice".

"Očekujem da će se vest o oslobađajućoj presudi naći na isto onoliko naslovnih strana na koliko se našla vest da sam kriv, jer to je slobodno i objektivno novinarstvo", zaključio je Šutanovac.  

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво