Hag traži od Praljka 2,8 miliona evra za troškove advokata

Žalbeno veće Haškog tribunala ponovo je naložžilo osuđeniku Slobodanu Praljku da u roku od 30 dana uplati 2,8 miliona evra, koliko je Tribunal isplatio tokom suđenja njegovom timu branilaca, ili da u narednih godinu dana otplati dug u mesečnim ratama.

Praljak je u slučaju "Prlić i drugi" prvostepenom presudom Haškog suda osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima tokom rata u BiH, a pravosnažna presuda se očekuje 2017. godine.

Ova odluka je doneta s obzirom da je Sekretarijat tribunala ranije u opsežnoj istrazi sprovedenoj u nekoliko držžava, uključujući i zemlje bivše Jugoslavije i Nemačku, utvrdio da Praljak nije slabog imovnog stanja i da za finanansiranje odbrane ima na raspolaganju najmanje 6,4 miliona evra.

Prvi nalog za isplatu duga izdat je još u maju 2014. godine, s rokom otplate rata na tri godine, ali Praljak po njemu nije postupio.

Zbog toga je Žalbeno veće tribunala taj rok sada svelo na godinu dana, uz obavezu da prvu ratu od 10 odsto plati u roku od 30 dana od prijema ovog rešenja, a svaku sledeću od 210.000 evra da uplati svakog prvog u mesecu.

Praljku je naloženo da tribunal u roku od sedam dana obavesti da li će isplatiti troškove odjednom ili u ratama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво