Ponavlja se suđenje optuženom za ubistvo taksiste i pastora

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Miroslav Matić bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i pastora Miroslava Čvorovića 12. marta 2015. godine.

Sud je naložio da se zbog ubista u Glogonjskom ritu ponovi suđenje i produžio Matiću pritvor do daljeg.

Zbog ubistva taksiste, Matić je optužen za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, dok se zbog ubistva pastora protestantske crkve tereti da je to učinio kako bi prikrio prvi zločin.

Matić se tereti da je kobne noći u Kotežu ušao u taksi Treneskog koji ga je povezao u pravcu Padinske skele. Međutim, u naselju Glogonjski rit obojica su napustila vozilo a Matić je u taksistu ispalio više rafala iz vojničke automatske puške na oko 1,5 metara udaljenosti.

Potom mu je dok je ležao na leđima prišao i ponovnim rafalnim pucanjem ispalio više projektila u predelu stomaka.

Iz taksija je uzeo novčanik ubijenog u kojem je bilo oko 300-400 dinara, lična karta, dokumenta ubijenog i mobilni telefon, a potom se tim vozilom udaljio sa lica mesta, ali je vozilo upalo u kanal pa nije mogao da ga pokrene.

Nakon što je izašao iz vozila je iz pravca Zrenjaninskog puta svojim autom je naišao Čvorović i ponudio mu pomoć, ali kada je primetio pušku u Matićevim rukama, pokušao je da se udalji, ali je Matić zapucao i na njega i usmrtio ga, a potom ga bacio u kanal.

Uzeo je pastorov auto, novčanik sa 250 do 300 dinara i odvezao se ka Ljuboviji, bacio novčanike sa ličnim dokumentima oštećenih i mobilni telefon oštećenog.

Dan nakon zločina, Matić se sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva i izrazio kajanje za svoje zločine.

To mu je Viši sud u Beogradu prilikom izricanja prvostepene - sada ukinute presude - cenio kao olakšavajuću okolnost, s obzirom na to da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda je doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer ne sadrži dovoljne i jasne razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi u obrazloženju su protivrečni izreci, zbog čega se za sada ne mogu prihvatiti činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda, navodi se u obrazloženju odluke o ukidanju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи