Otmičarima male Maše ukupno 26 godina zatvora

Troje francuskih državljana je osuđeno na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice trogodišnje devojčice u beogradskom naselju Braća Jerković prošle godine. Odbrana najavljuje žalbu.

Prvostepenom presudom Specijalnog suda u Beogradu, Sebastijan Branšu je osuđen na 10 godina zatvora, a određene su mu i novčane kazne.

Njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu je osuđena na devet godina zatvora, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina.

U dužinu zatvorske kazne je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova supruga, i njena ćerka tvrdile da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Advokatica supruge i ćerke Irina Borojević je novinarima rekla da će uslediti žalba na presudu i da je potvrđeno ono što je bila njihova teza od početka, da se nije radilo o organizovanoj kriminalnoj grupi.

"Presuda je kompromisna i stoga smo na neki način njome zadovoljni", rekla je Borojevićeva.

Govoreći o mogućnosti da francuski državljani izdržavanje kazne nastave u Francuskoj, Borojevićeva kaže da je to moguće i da se takav transfer može izvesti.

Advokatica porodice Prenković Nataša Jovičić kaže da je nezahvalno komentarisati težinu kazne, jer je sa stanovišta oštećenog sve malo, kada neko naudi vašem detetu.

"Sud je rekao svoje, očekujem da će se tužilaštvo na ovaku presudu žaliti, jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže ono od čega su počeli", rekla je Jovičićeva.

U ime porodice je još jednom zahvalila MUP-u, koji je na dan otmice uradio "svoj posao kako treba", a za sve ostalo, kaže, Apelacioni sud će reći svoje u žalbenom postupku.

"Nadamo se da presuda neće biti ukinuta, možda samo bude preinačena na više", naglasila je Jovičić.

Upitana da prokomentariše insinuacije koje su se pojavile u medijima da je bilo dogovora roditelja sa otmičarima, ona je rekla da takve optužbe "ne zaslužuju komentar".

"Svi telefoni bili su analizirani i nema dokaza o kontaktu otmičara i porodice", naglasila je Jovičićeva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv troje francuskih državljana zbog krivičnog dela otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227. 

U optužnici je Sebastijan Branšu Mišel označen kao organizator kriminalne grupe.

Smatra se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Nisu uspeli u svojoj nameri, jer ih je policija sustigla na naplatnoj rampi u Šimanovcima, od kada se nalaze u pritvoru.

Izricanju presude su prisustvovali i roditelji devojčice.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво