Srećković najavio krivičnu prijavu protiv Rovčanina

Bivši ministar vera i funkcioner SPO-a Srđan Srećković najavio je krivičnu prijavu protiv direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojice Rovčanina zbog, kako tvrdi, ugrožavanja sigurnosti, zlostavljanja, klevete i nesavesnog rada. Rovčanin odbacuje tvrdnje Srećkovića.

Srećković je nedavno dobio otkaz u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.

Tvrdi da je otkaz dobio zbog svedočenja protiv direktora u postupku koji je 2015. godine protiv Rovčanina zbog seksualnog uznemiravanja pokrenula članica Nadzornog odbora SMATSA i funkcionerka u Vladi Srbije Alisa Dogramadžiev Živanović.

Međutim, Rovčanin odbacuje tvrdnje Srećkovića i navodi da je tačno da mu je dao otkaz, te da je to učinio zato što je Srećković neradnik i zbog toga što nije dolazio na posao, o čemu, kako kaže, postoje i dokazi.

"Tri godine ništa nije radio, nije uzimao olovku u ruke. Zato sam mu dao otkaz koji je u skladu sa Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom i Ugovorom o kontinuitetu. SMATSA neće tolerisati neradnike, nedisciplinu ni ljude koji veruju da naše javno mnjenje često reaguje suprotno svakoj logici, po principu 'svaka reklama je dobra reklama'", naveo je Rovčanin u pismu dostavljenom medijima.

Srećković u pismu dostavljenom medijima tvrdi da mu Rovčanin preti, kao i da su te pretnje i "nasilničko ponašanje" direktora SMATSA eskalirali nakon što je Više javno tužilaštvo, zbog nedostatka dokaza, okončalo postupak po tužbi Dogramadžijeve.

S druge strane, Rovčanin tvrdi da je "komercijalistu Srećkovića, predstavnika nove ere kumovskih i rođačkih veza u politici i društvu, za tri pune godine sreo na hodniku samo četiri puta".

Rovčanin kaže da nije bilo ni moguće Srećkovića sresti više puta, jer nije dolazio na posao o čemu, navodi, postoji uredna evidencija.

Direktor SMATSA odbacuje i druge tvrdnje Srećkovića.

"To što komercijalista Srećković kvalifikuje kao krivično delo misleći na navodno zlostavljanje članice NO, javni tužilac je već odbacio u prvom ročištu. Dakle, propali su svi mešetarski planovi komercijaliste Srećkovića, koji je imao sto afera u političkoj karijeri. Na sto prvoj aferi koju je smislio dobio je otkaz, ne zbog afere, već zbog nerada", zaključio je Rovčanin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво