Sprečeno krijumčarenje 64 migranta

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a sprečile su pokušaj krijumčarenja 64 migranta i uhapsile V. M. (35) iz Pirota, dok se za tri osobe još traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, V. M. je uhapšen kada je u automobilu pirotskih registarskih oznaka pokušao da preveze 14 migranata iz Iraka i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

U automobilu "rover" otkriveno je 10 migranata, a u kombiju zaustavljenom kod Knjaževca otkriveno je 30 migranata, ali su oba vozača uspela da pobegnu.

U okolini Vladičinog Hana Zajedničke snage su otkrile 13 migranata iz Avganistana, ali nisu uspele da uhapse vozača koji je pobegao nakon pokušaja proboja punkta Zajedničkih snaga, navodi se u saopštenju.

Sve četiri akcije sprovele su Zajedničke snage i policije iz Pirota, Vranja i Zajčara.

Ministarstvo odbrane navodi da je od početka rada Zajedničkih snaga otkriveno ukupno 11.341 ilegalnih migranata i uhapšeno 57 krijumčara, dok se za 11 još uvek traga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво