Odbijen zahtev Olivera Ivanovića za izuzeće sudije Albanca

Kosovski Apelacioni sud odbio je zahtev Olivera Ivanovića da se iz krivičnog postupka izuzme sudija Albanac Driton Muharemi, rekao je advokat Nebojša Vlajić i dodao da će suđenje Ivanoviću biti nastavljeno sutra i prekosutra u Prištini.

Nebojša Vlajić je agenciji Beta rekao da su primili rešenje predsednice Apelacionog suda Tonek Berišaj da je odbila zahtev branilaca za izuzeće sudije Muharemija.

"Navela je da je utvrdila da ne postoje razlozi za njegovo izuzeće, a ni okolnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristrasnost", rekao je Vlajić.

Vlajić je dodao da advokatski tim na ovu odluku Apelacionog suda nema pravo na žalbu.

Podsetio je da su branioci svih pet Srba u ovom postupku tražili Muharemijevo izuzeće, a ne samo advokati Olivera Ivanovića.

Prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina bilo je zakazano za 28. septembar, ali je prekinuto zbog zahteva da se iz sastava sudskog veća izuzme sudija Muharemi.

Advokat Vlajić izjavio je tada da očekuje da će zahtev pravnog tima Olivera Ivanovića za izuzećem Muharemija biti uvažen i da će sudsko veće biti sastavljeno od troje međunarodnih sudija.

Vlajić je tada naveo da su razlozi branilaca za izuzeće sudije Dritona Muharemija principijelni, a ne lične prirode i da tako treba da budu i shvaćeni.

Oliver Ivanović lišen je slobode januara 2014. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи