Presuda Šiniku za zločin u Gradiški 13. oktobra

Nekadašnjem pripadniku Vojske Republike Srpke Goranu Šiniku će u četvrtak 13. oktobra u Višem sudu u Beogradu biti izrečena presuda za ubistvo civila u Gradiški tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Goran Šinik se tereti da je 2. septembra 1992. godine, u vreme oružanih sukoba Armije BiH i Vojske Republike Srpske, kao pripadnik Vojne pošte Gradiška, u Bok Jankovcu u opštini Gradiška, u blizini deponije ubio civila Marijana Višticu.

U optužnici se navodi da je Šinik u blizini mosta na Savi Višticu izveo iz autobusa, sa njim se odvezao do Bok Jankovca i tamo ga ubio. Vištičino telo je narednih dana pronađeno na obali Save.

U optužnici se pominje i da su se u automobilu kojim se Šinik sa Višticom prevezao do Bok Jankovca nalazila dva muškarca, koja su se odmah potom vratila u Gradišku.

Šinik je na suđenju negirao izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da je bio pripadnik Vojske Republike Srpske u izviđačkoj jedinici i da nije siguran da li je u vreme ubistva bio u Gradiški, jer je njegova jedinica u tom trenutku izviđala teren duž obale Save.

Optuženi je tvrdio da nije poznavao Višticu i da se u njegov stan uselio tek kada mu je to odobrio direktor firme koja je bila vlasnik stana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво