Milojević: Postupak za gardiste je još kod tužioca

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević ukazao je danas da za sada ne postoji sudski predmet povodom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.

"To se radi u tužilaštvu i policiji, sud sa tim nema ništa, kada dođe optužni akt sud će ga sigurno završiti. Da li će to biti u kratkom roku ili dužem, ali biće sigurno završen", rekao je Milojević odgovarajući na novinarasko pitanje zašto je taj postupak još uvek u predistražnoj fazi.

Objasnio je da u prethodnom postupku, pre podizanja optužnice, postupa tužilaštvo u saradnji sa policijom, dok se sud stara samo o zaštiti ljudskih prava.

Danas je navršeno 12 godina od stradanja gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u kasarni na Topčideru.

U toku je sprovođenje istražnih radnji protiv N. N. izvršioca koje vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Upitan zašto je zastareo disciplinski postupak protiv bivšeg (vojnog istražnog) sudije Vuka Tufegdžića koji je sproveo vojnu istragu u slučaju gardista, Milojević je rekao da ne zna jer je to bilo davno, ukazujući da je tek prošle godine taj rok zastarelosti sa godinu dana produžen na dve godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи