Čačak, za osam meseci zaplenjeno 60 kilograma droge

Pripadnici kriminalističke i policije opšte nadležnosti Policijske uprave Čačak, beleže sve bolje rezultate, povoljniji je stanje javnog reda i mira, a za prvih osam meseci ove godine zaplenjeno je više od 60 kilograma opojnih droga.

U najvećoj meri u pitanju je kanabis, zatim 41 gram heroina, 25 grama kokaina i više stotina tableta, kako ekstazija, tako i drugih narkotika koji su na listi zabranjenih.

"Zaplenjena su i tri i po kilograma skanka, kao i oprema koja je služila za pravljenje genetski modifikovane marihuane. Veliki značaj smo dali i prilikom zaplene 33 kilograma marihuane na graničnom prelazu Horgoš", rekao je načelnik kriminalističke policije Draško Darijević.

Prema njegovim rečima, najbolji rezultati su postignuti na suzbijanju maloletničke delikvencije.

"Prošle godine u prvoh osam meseci je zabeleženo 138 krivičnih dela, ove godine su evidentirana 62 krivična dela i 34 maloletna izvršioca krivičnih dela. U toj masi evidentiranih krivičnih dela najveći broj se odnosio na imovinu, krađe i teške krađe, gde su policijski službenici postigli izuzetne rezultate u pogledu pronalaska izvršioca ovih krivičnih dela", objasnio je Darijević.

Kada je reč o nasilju u porodici, on je rekao da je zabeležen pad broja tog krivičnog dela sa 122 na 115.

Načelnik odeljenja policije Krasomir Krasić rekao je da je u prvih osam meseci povoljnije stanje javnog reda i mira.

Naglasio je da su u prvih osam meseci podnete prekršajne prijave protiv 400 osoba, što je za 16 odsto manje nego lane. Krasić je istakao i da su osnovane i mešovite policijske patrole.

"Trenutno nismo u mogućnosti da obezbedimo da policija neprekidno bude prisutna i više delova grada, ali na osnovu nekih pokazatelja i parametara koje imamo, najbitnije je bilo da uspostavimo stalno prisustvo pozornika u gradu", zaključio je Krasić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво