Srpska policija uhapsila direktora kosovske policije za Mitrovicu

Na osnovu poternice zbog terorizma, srpska policija uhapsila je direktora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija.

Nehat Tači (1976) iz Uroševca uhapšen je sinoć, oko 20 časova, na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije, saopštila je policija.

Tači je uhapšen na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma. Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, sproveden je u pritvorsku jedinicu.

Istragu zbog sumnje na terorizam protiv Tačija i još jedne osobe pokrenuli su istražni organi u Prištini a potom predmet ustupili Višem sudu u Nišu koji je raspisao poternicu i doneo rešenje o pritvoru.

"Imajući u vidu da navedena lica u dužem vremenskom periodu nisu bila dostupna državnim organima doneto je rešenje o prekidu istrage po predlogu višeg javnog tužilaštva u Nišu, međutim po rešenju o određivanju pritovra i raspisivanju poternice Nehat Tači je lišen slobode", rekla je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović Knežević..

RTS-u je ranije potvrđeno da je uhapššen direktor kosovske policije za region Kosovske Mitrovice, a hapšenje Tačija potvrdila je i kosovska policija.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za prištinske elektronske medije da je Tači na odmoru i da je mimo službene dužnosti krenuo sa prijateljem u jednu zapadnu zemlju.

"Zatražili smo preko Euleksa objašnjenje za njegovo hapšenje", rekao je Hodža.

Prištinski mediji navode da je Tači bio pripadnik Oslobodilačkih snaga Kosova.

Tanjug je prethodno preneo pisanje kosovskih medija Gazeta ekspres i Njuznau da je Tači putovao za Niš kako bi prisustvovao sudskom procesu.

Hapšenje Tačija bilo je tema zasedanja kosovskog parlamenta. Poslanici od premijera i ministra policije traže hitnu reakciju.  

"U svojim govorima, često odnose sa Srbijom nazivate veoma dobrim, a sinoć policija Srbije hapsi direktora regionalne policije. Ni od premijera ni od ministra unutrašnjih poslova nisam čuo ništa o ovome. Kakva je ovo optužnica? Optužnica za terorizam samo zato što je bio pripadnik OVK", kaže Glauk Konjfuca iz Pokreta "Samoopredeljenje" 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво