MUP postupio po krivičnoj prijavi Bojana Pajtića

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštilo je da u slučaju predmeta pretnji lideru DS-a Bojanu Pajtiću i njegovoj deci nastavlja dalje postupanje, imajući u vidu usvojenu praksu hitnog preduzimanja radnji u slučajevima upućivanja pretnji deci i maloletnicima kao posebno zaštićenoj kategoriji stanovništva.

U saopštenju se navodi da ga je 18. septembra Ministarstvo unutrašnjih poslova – SBOK – Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, obavestilo da su policijski službenici tog odeljenja započeli hitno postupanje povodom pretnje koja je Bojanu Pajtiću upućena putem društvene mreže Tviter, iz koje se može zaključiti da pretnja obuhvata i njegovu maloletnu decu.

"Postupanje je započeto na osnovu inicijative policijskih službenika PU Novi Sad, imajući u vidu da prethodno nije podneta krivična prijava od strane oštećenog, već su policijski službenici preduzeli neophodne inicijalne policijske dokazne radnje, u okviru kojih je bio i poziv oštećenom da pristupi u prostorije PU Novi Sad, radi davanja neophodnih obaveštenja što bi omogućilo uspešno postupanje organa otkrivanja, do kojeg je došlo nakon nekoliko časova zbog sprečenosti oštećenog", navodi se u saopštenju.

U okviru do sada preduzetih hitnih dokaznih radnji, kako se navodi u saopštenju, kompanija Tviter je obavestila nadležno odeljenje MUP RS za borbu protiv visokotehnološkog kriminala da će u okviru međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima dostaviti tražene podatke redovnim putem, imajući u vidu da stanje stvari ne ispunjava uslove hitnog postupanja shodno pravilima te kompanije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije je osudilo sve pretnje upućene deci Bojana Pajtića.

U saopštenju MUP-a se navodi da čim je Pajtić podneo krivičnu prijavu zbog navedenog događaja ona je odmah prosleđena Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, čiji su pripadnici sproveli sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti i kompletan izveštaj dostavljen je potom na dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, iz MUP-a napominju da je utvrđeno da ovaj slučaj nije bio prijavljen policiji, te da je to učinjeno tek nakon što su oni stupili u telefonski kontakt sa Pajtićem.

Lider DS-a im je tom prilikom rekao da nije u mogućnosti da u Policijsku upravu dođe odmah, već sat vremena posle ponoći toga dana, pa ga je jedan od kolega inspektora sačekao i on je tek tada podneo krivičnu prijavu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво