Mladi vaterpolisti Partizana napadnuti u Zagrebu

Dvadesetak maskiranih osoba napalo je juče u Zagrebu šestoricu mladih srpskih vaterpolista koji borave u glavnom gradu Hrvatske na kadetskom vaterpolo turniru.

Jednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama. Vaterpolisti nisu zadobili unutrašnje povrede, rekao je za Internet portal RTS-a Dragan Tomašević, otac vaterpoliste.

Mladi kadeti Partizana su napadnuti juče popodne ispred "Mekdonaldsa" u Zagrebu.

Napad je prijavljen policiji koja je započela istragu protiv N. N. počinilaca.

Tomašević je rekao da se sve dogodilo iznenada.

"Naša deca su normalno jela u 'Mekdonaldsu', nije bilo nikakvih provokacija, a prilikom izlaska iz restorana napadnuta su šipkama. Očigledno je sve bilo organizovano, čim su znali da su vaterpolisti iz Srbije", rekao je Tomašević.

Roditelji vaterpolista su otputovali u Zagreb.

Koordinator mlađih selekcija vaterpolo kluba Partizan Zoran Bratuša izjavio je da su svi kadeti, koji su napadnuti u Zagrebu, dobro i da nastavljaju učešće na vaterpolo turniru.

Bratuša je potvrdio da se u četvrtak uveče u tom gradu dogodio incident, kada je grupa navijača zagrebačkog Dinama napala kadete Partizana u šetnji gradom.

Mladi vaterpolisti se pripremaju za finale kadetskog kupa, u subotu uveče.

Osude napada na mlade vaterpoliste

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio napad na mlade vaterpoliste Partizana.

"Ministarstvo spoljnih poslova zahteva hitno sprovođenje istrage, otkrivanje i kažnjavanje počinilaca ovog dela, kao i da se mladim vaterpolistima Partizana obezbedi nesmetan i bezbedan nastavak takmičenja i boravak u Zagrebu. Tim povodom je ambasada Srbije zatražila hitnu dostavu informacija o ovom događaju", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dačić je ocenio da su "nažalost, ovakvi incidenti odraz nastalog antisrpskog raspoloženja u Hrvatskoj".

"Srbija je čvrsto opredeljena da doprinese stvaranju pozitivne atmosfere u našim odnosima u interesu stabilnosti i mira u regionu", ističe se u saopštenju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić osudio je napad.

"Incident u Zagrebu je nešto što sport nije i ne sme da bude. Ti mladi vaterpolisti nisu otišli tamo da budu nečija meta i najmanje što očekujem je da će se počinioci naći u najkraćem mogućem roku i najoštrije kazniti", navodi se u saopštenju ministra Udovičića.

Udovičić se nada i da je nadležnima u Hrvatskoj to prioritet koji će pokazati za ubuduće da niko neće ni pomisliti da ovako nešto uradi ma kom sportisti na bilo kojem međunarodnom turniru i u bilo kojem sportu.

I vaterpolo klub Partizan osudio je napad na mlade vaterpoliste u Zagrebu i poručio da se takve stvari ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj, ali da se nadaju da će izrednici biti uhapšeni.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво