Eksplozija ispod automobila u Nišu, tri osobe povređene

Tri osobe su povređene, od kojih dve teže, kada je noćas u 2.30 eksplodirala bomba ispod automobila u centru Niša. Povređeni nisu životno ugroženi. Tužilac je napad okarakterisao kao teško ubistvo u pokušaju.

Kako RTS saznaje, bomba je bila postavljena ispod belog "golfa" vranjskih registarskih tablica, a eksplozija se čula u trenutku kada je vlasnik automobila otvorio vrata.

Muškarcu (34) koji je bio meta napada i koji je, kako saznajemo, od ranije poznat policiji, lekari niškog Kliničkog centra rano jutros amputirali su potkolenicu. 

Na grudnoj hirugiji, sa teškim povredama, operisan je i student, slučajni prolaznik. Najmlađa među povređenima, 21-godišnja devojka, koja je u trenutku eksplozije bila na ulici, posle ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena je na kućno lečenje.

"Vrlo je važno da se i u ovakvim neprijatnim sistuacijama pokaže da sve zdravstvene službe reaguju pravovremeno jer su za nekoliko sati povređeni operisani i sada su u aspolutno stabilni", ukazuje direktor KC Niš Zoran Radovanović. 

Pričinjena je materijalna šteta na još tri automobila koja su se nalazila u blizini "golfa", kao i na staklima obližnjih lokala. 

"Ovde mi je lokal, kada sama došao slomljeno je sve... Kažu da je u pola tri podmetnuata bomba ispod auta...", priča vlasnik lokala. 

U policiji je potvrđeno da je u 2.30 u Ulici cara Dušana u centru Niša odjeknula eksplozija. U toj ulici se i dalje mogu videti tragovi eksplozije na trotoaru, kao i delovi automobila.

Policija ne saopštava detalje incidenta, a viši tužilac je napad na 34-godišnjeg muškarca okarakterisao kao teško ubistvo u pokušaju.

Još se ne zna motiv za pokušaj ubistva.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво