Osojane, ukraden automobil Srbinu povratniku

U Osojanu, opština Istok, u toku noći Srbinu povratniku Budimiru Repanoviću ukraden je automobil marke "Opel korsa", saopštilo je kosovsko Ministarstvo za povratak i zajednice.

Repanović se u Osojane vratio 2015. godine, a kako je preneo predstavnicima Ministarstva za zajednice i povratak, primetio je da mu je automobil ukraden negde oko dva časa posle ponoći.

Rekao je da je zaustavio policijsku patrolu koja je u to vreme patrolirala kako bi prijavio krađu i da su oni uzeli izjavu i rekli da će ga policija ponovo posetiti, ali da se to do jutarnjih sati nije desilo.

"Iako bi neko ocenio da je ovo obična krađa, za nas to nije jer se ovde ne radi o samo materijalnoj već i onoj drugoj, mnogo većoj šteti koja se nanosi a to je strah i neizvesnost kod onih koji su se nakon svega lošeg što im se desilo, ponovo odlučili da se vrate na svoja ognjišta", saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo za zajednice i povratak po ko zna koji put poziva nadležne da učine više u zaštiti povratnika i dodaju da je potrebna preventiva da se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Policijske patrole u ovim sredinama ne treba da služe radi forme i kako bi neko rekao da one postoje već da u ovakvim slučajevima odmah reaguju, a ne da po prijavi slučaj ostavljaju nekome drugome ko će "ponovo posetiti" oštećeno lice. Takav pristup je prosto neprihvatljiv i dodatno obeshrabruje, navodi se u saopštenju.

Identifikacija i privođenje počionioca ovakvih krađa će biti najbolja moguća reakcija kosovske policije i jasna poruka razbojnicima da neće proći nekažnjeno. To je najmanje što se očekuje uz podsećanje da je više napada na povratnike još uvek ostalo nerasvetljenjo, navodi se na kraju saopštenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво