Peć, uslovne kazne mladićima iz Srbije

Sudija kosovskog Osnovnog suda u Peći Sejdi Bljakaj izrekao je uslovnu kaznu od po četiri meseca zatvora četvorici srpskih mladića uhapšenih 20. juna u reonu Peći.

Sajt kossev.info navodi da su mladići iz centralne Srbije uhapšeni nakon obeležavanja praznika Svete Trojice u selu Petrič, kod Kline. Kosovska policija ih je tada zaustavila videvši da su istakli srpsku zastavu, pri čemu su se oni, prema policijskom izveštaju, opirali nalogu za hapšenje. Uslovna kazna će se izvršiti ukoliko Srđan Stašić, Danijel Novović, Nenad Roknić i Bojan Tomić u roku od godinu dana, budu ponovili krivično delo Ometanje službenih lica u vršenju dužnosti. Do suđenja su svi bili u pritvoru u Gnjilanu.

U izjavi za sajt kossev.info advokat Dejan A. Vasić pozdravio je ovakvu sudsku odluku i pohvalio angažovanje srpskog oficira za vezu u Prištini Dejana Pavićevića na ovom slučaju.

"Zahvalio bih se tužilaštvu i sudu na iskazanoj profesionalnosti i nepristrasnosti, kao i oficiru za vezu Republike Srbije gospodinu Dejanu Pavićeviću na nesebičnoj podršci. Naposletku, sasvim sam zadovoljan samim ishodom i činjenicom da će moj branjenik još danas biti kod svoje porodice", naveo je Dejan A. Vasić.

Šestorica Srba uhapšena su 20. juna u u selu Petrič kod Kline, nakon što su, kako je saopštila Kosovska policija, napali četiri policajca, nanevši im telesne povrede.

Mediji su, izveštavajući o ovom slučaju, međutim, preneli da su mladići uhapšeni po povratku sa obeležavanja praznika Svete Trojice u selu Petrič, kod Kline, a nakon što su ih prijavili lokalni Albanci, tvrdeći da su ih „provocirali srpskom zastavom."

Među uhapšenima su i članovi Srpskog sabora Zavetnici. Sud u Peći tada je oslobodio dvojicu od šestorice mladića i to nakon što su platili kazne u iznosu od po nekoliko stotina evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи