Oslobođeni za pljačke banke i pošte u Dobanovcima i Kruševcu

Apelacioni sud u Beogradu je zbog nedostatka dokaza pravosnažno oslobodio Miloša Đorđevića i Veljka Petkovića od optužbi da su 26. avgusta 2010. godine opljačkali ekspozituru Agrobanke u Dobanovcima i uzeli preko 960 hiljada dinara, kao i da su 18. decembra iste godine opljačkali poštu u Kruševcu i uzeli 1.6 miliona dinara.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Beljko Petković je pravosnažno oslobođen i optužbi za još jednu pljačku banke u Beogradu i krađu automobila u Kruševcu iste godine.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je Viši sud pravilno zaključio da nema dokaza da su navedeni okrivljeni izvrššili krivična dela koja su im stavljena na teret, pa ih je pravilno oslobodio od optužbe.

Optuženom u istom slučaju Milanu Markoviću je preinačena oslobađajuća presuda Višeg suda u Beogradu, pa je osuđen zbog napada na policajca na Novom Beogradu 7. februara 2011. godine na kaznu od sedam godina i 60.000 dinara, u koju mu je uračunata je i ranije izrečena pravnosnažna kazna od šest godina zatvora.

S obzirom da je presuda preinačena na osuđujuću, Marković ima pravo da uloži žalbu u trećem stepenu.

Marković je, kako se navodi u presudi, osuđen jer je želeći da izbegne legitimisanje policiji, vožnjom u rikverc većom brzinom udario policijski auto u kome su se nalazili policajci B. B. i V. V.

Pošto su policajci pokušali da ga zaustave povicima "Stoj policija“, pokazujući mu kroz otvoren prozor policijskog automobila službenu legitimaciju, Marković je, kako se navodi u presudi, velikom brzinom prednjim krajem vozila udario policijskog službenika G. G, koji se nalazio na kolovozu i nabacio ga na haubu svog vozila.

Policajac je udario levim ramenom u vetrobransko staklo i tom prilikom zadobio laku telesnu povredu, nakon čega se okrivljeni zaustavio, pa su mu policajci prišli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара